BikasBikasBikasBikas

Αστακός αποφλοιωμένος HPP

Αστακός αποφλοιωμένος HPP
Lobster in pieces

.

.

Ωμός ευρωπαϊκός αστακός αποφλοιωμένος ουρά και δαγκάνες, βαθιά κατεψυγμένος. Η υψηλή πίεση (HPP) διαχωρίζει το κρέας από το κέλυφος, διευκολύνοντας την εξαγωγή του και διατηρώντας όλες τις ιδιότητές του. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υψηλής πίεσης, το προϊόν καταψύχεται και συσκευάζεται σε κενό. Όλοι οι αστακοί επιλέγονται ξεχωριστά, εξετάζοντας το μέγεθός τους, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και την πιθανή θραύση κατά τη διαδικασία του χειροκίνητου ξεφλουδίσματος. Όλοι οι αστακοί που αλιεύονται είναι ζωντανοί πριν από τη διαδικασία υψηλής πίεσης.

Ονομασία: Homarus gammarus

Πηγή: Βορειοανατολικός Ατλαντικός FAO27

Περίοδος ψαρέματος: Ιούλιος – Οκτώβριος

Χαρακτηριστικό: Έντονο κόκκινο κρέας και σφιχτή υφή, με ήπια γεύση χαρακτηριστική του αστακού με ιωδιούχες πινελιές.

Μέγεθος: 140/190g, 190/220

Συσκευασία: Σε ατομική συσκευασία κενού.

Κουτιά των 10 τεμαχίων

Τρόπος απόψυξης: Αφήνουμε στο θάλαμο για 8 ώρες και βυθίζουμε σε χλιαρό νερό με το ίδιο δοχείο για 5 λεπτά.

HPP (HIGH-PRESSURE PROCESSING)

Μια διαδικασία χωρίς χημικά, η οποία συνίσταται στην εφαρμογή υψηλών υδροστατικών πιέσεων στο ζωντανό προϊόν, επιτρέποντας το χειροκίνητο ξεφλούδισμα του ακατέργαστου προϊόντος. Μια μη-θερμική τεχνική συντήρησης τροφίμων που σκοτώνει μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες ή να χαλάσουν τα τρόφιμα. Χρησιμοποιεί έντονη πίεση για ορισμένο χρονικό διάστημα και έχει ελάχιστες επιπτώσεις στη γεύση, την υφή, την εμφάνιση ή τις θρεπτικές αξίες.