.
.
Στρείδι από τη Γαλλική Βρετάνη που υποβάλλεται στη διαδικασία υψηλής πίεσης (HPP) που βοηθά να ανοίξει το στρείδι καθαρά, διαχωρίζοντας τον σύνδεσμο από το κέλυφος και εξαλείφοντας ακαθαρσίες και βακτήρια. Το στρείδι δεν έχει μείνει έξω από τον τόπο αναπαραγωγής του για περισσότερο από 3 ώρες πριν ασκήσει υψηλή πίεση και παγώνει αμέσως.
Ονομασία: Crassostrea Gigas
Προέλευση: Γαλλική Βρετάνη
Περίοδος ψαρέματος: Ιανουάριος – Απρίλιος / Οκτώβριος – Νοέμβριος
Χαρακτηριστικό: Στρείδια με σφιχτό κρέας και ιωδιούχο άρωμα.
Παρουσίαση: 4 δίσκοι των 12 τεμαχίων.
Τρόπος απόψυξης: Αφήστε στο θάλαμο για 8 ώρες. Σκουπίστε τη συσκευασία και βυθίστε σε ζεστό νερό για 5 λεπτά.
Διατηρήστε το νερό των στρειδιών κατά την απόψυξη
HPP (HIGH-PRESSURE PROCESSING)
Μια διαδικασία χωρίς χημικά, η οποία συνίσταται στην εφαρμογή υψηλών υδροστατικών πιέσεων στο ζωντανό προϊόν, επιτρέποντας το χειροκίνητο ξεφλούδισμα του ακατέργαστου προϊόντος. Μια μη-θερμική τεχνική συντήρησης τροφίμων που σκοτώνει μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες ή να χαλάσουν τα τρόφιμα. Χρησιμοποιεί έντονη πίεση για ορισμένο χρονικό διάστημα και έχει ελάχιστες επιπτώσεις στη γεύση, την υφή, την εμφάνιση ή τις θρεπτικές αξίες.